Продължава масираният обстрел от страна на Израел в Газа. Според

...
Продължава масираният обстрел от страна на Израел в Газа. Според
Коментари Харесай

Освободена от Хамас заложничка: Хранеха ни по веднъж на ден и спяхме на пода


Продължава масираният обстрел от страна на Израел в Газа. Според министерството на опазването на здравето в окупираните територии жертвите от 7 октомври насам доближават 5800. Повече от две седмици от началото на обсадата регионът продължава да изпитва дефицит от храна и гориво. А освободените по-рано две израелски заложнички описаха, че са минали през пъкъла, до момента в който са били в плен на Хамас. 

Отвличат я от вкъщи ѝ в кибуца Нир Оз, минава израелската граница с Газа и стига до тунелите в палестинския анклав. По пътя я удрят с пръчки. 
Биеха ме, не счупиха ребрата ми, само че имам пострадвания в тази област. Имах проблеми с дишането.
Йохевед Лифшиц, освободена заложничка

Две седмици по-късно 85-годишната Йохевед Лифшиц е една от първите, освободени от Хамас, дружно с приятелката ѝ Нурит Купър на 79. Казват, че в никакъв случай няма да не помнят претърпяното.„ В продължение на часове вървяхме подземен. Беше доста влажно “, споделя тя.Йохевед получава по една порция храна дневно, спи върху матрак, оставен на пода, и на няколко дни я преглежда лекар.

 
Бяха доста общителни, това би трябвало да се признае. Грижеха се за хигиената, хранеха ни. Ядяхме каквото и те - питка, сирене, топено сирене и краставица. Това беше храната ни за целия ден.
Йохевед Лифшиц, освободена заложничка

Двете дами още веднъж са с околните си, само че измежду тях не са съпрузите им, които към момента са в плен.Според съветник на израелския министър председател  дипломатически напън е повода Хамас да освобождава отвлечените.

Ако освобождават хора, това е тъй като са подтикнати от натиска, който им оказваме. Този напън се усилва и имам вяра, че ще измъкнем още хора.
Марк Регев, консултант на министър-председателя на Израел

От Хамас обявиха, че са освободили двете израелки по филантропични аргументи и заради влошеното им здраве, само че и защото по-рано от Израел са отказали да ги одобряват. Взетите заложници от групировката са повече от 200, а деятели, интернационалните организации и международни водачи приканиха за тяхното неотложно освобождение. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР