Продължава мащабната украинска контраофанзива в окупираните от Русия територии. Киев

...
Продължава мащабната украинска контраофанзива в окупираните от Русия територии. Киев
Коментари Харесай

Войските на Киев си върнаха град Купянск

Продължава огромната украинска контраатака в окупираните от Русия територии. Киев разгласява фотоси на бойци, които издигат националния байрак на страната на железопътната гара в Купянск - главната, която се използваше за доставяне на съветските сили в Североизточна Украйна. Репортер на организация Ройтерс от мястото оповестява, че украинските войски патрулират по улиците на градовете в региона на фона на кутии с боеприпаси, изоставени от бягащите съветски войски.
Прочетете още
С връщането на град Купянск е нарушена главната снабдителна линия на Москва, с което евентуално в капан остават хиляди съветски бойци. Отделно, от съветското министерство на защитата оповестиха, че войските на страната са се изтеглили от близкия град Изюм, с цел да могат " да се прегрупират ".

" До момента въоръжените сили на Украйна са освободили и управляват към 30 селища в района на Харков. В някои от селата в региона не престават дейностите по инспекция и обезопасяване на територията. Навсякъде, във всички нови села, които сме си върнали, сме върнали украинския байрак и сигурността на хората ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски. 

" Хаймарс " бяха изключителни във връзка с опцията на украинците да поразят задачите, които би трябвало да ударят в Украйна. Те употребяват тези оръжия по подобен метод, че да трансформират динамичността на бойното поле. Така че виждаме триумф и в Херсон, виждаме прочут триумф в Харков. И това е доста, доста окуражаващо ", акцентира министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР