Продължава изясняването на мотивите за убийството на бездомника във Варна.

...
Продължава изясняването на мотивите за убийството на бездомника във Варна.
Коментари Харесай

Изясняват мотивите за убийството на бездомника във Варна

Продължава изясняването на претекстовете за ликвидиране то на бездомника във Варна. Задържани са две момчета - на 14 и 13 години, които пребили до гибел 53-годишния Красимир Куртев. На побоя са участвали още две момчета, които са гледали и снимали побоя. Бездомният мъж не е бил нападателен и не е създавал спорове обстановки, настояват живеещи в квартал „ Владислав Варненчик ", където е осъществено закононарушението, съобщи Българска национална телевизия.

53-годишният скитник е обитавал изоставена колиба на пазара във варненския квартал „ Владислав Варненчик ". Според работещите там и живеещите в региона, мъжът не е бил нападателен.Маргарита Ганева: Просто стои, пие си, самичък си приказва с кучето и това е... Агресия не е проявявал към никой.Живко Стоянов: Не съм го виждал да буйства, да вика или нещо да е конфликтна персона.

Конфликтът сред бездомния мъж и двете момчета е зародил в пункт за събиране на вторични първични материали предишния вторник. На идващия ден момчетата вземат решение да му отмъстят и му нанасят побой. Няколко дни по-късно го пребиват още веднъж. Бездомникът е открит в безпомощно положение. Смъртта му е настъпила след тежка черепно-мозъчна контузия.Владимир Чавдаров, областен прокурор на Варна : Извършихме специфична инспекция липсват данни за предходни противообществени прояви от тези лица. Те са български жители от избран етнос. Единият от тях, по-големият, е посещавал учебно заведение, по-малкият 13-годишният не върви на учебно заведение.

По време на съдбовния побой са участвали още две момчета - на 14 и на 13 години. Едното от тях е снимало с телефона си, а другото е следило протичащото се. Записът е предаден на прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране по изключително непосилен метод. Ако 14-годишното момче бъде прието за отговорно наказването е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен без подмяна. Предвид възрастта му, присъдата може да бъде понижена от 3 до 10 години отнемане от независимост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР