Продължава извънредното заседание на кризисния щаб в Община Своге. След

...
Продължава извънредното заседание на кризисния щаб в Община Своге. След
Коментари Харесай

Търсят решение за умрялата риба в Своге

Продължава изключителното съвещание на спешния щаб в Община Своге. След частичното решение на казуса с безводието, общината към момента не съумява да откри решение на казуса с измрялата поради пресъхналата река риба, заяви БНР.

Според ветеринарните управляващи животинските боклуци се обезвреждат по два метода: или посредством изгаряне в екарисаж, или посредством загробване.

Тъй като положението на рибата към този момент е такова, че не предстои на изгаряне в екарисаж, тя би трябвало да се зарови на безвредно за популацията място, където няма подпочвени води. Община Своге обаче не съумява да откри такова място.

За Националното радио заместник-кметът Валентин Михайлов сподели, че се разисква трети вид, само че отхвърли да уточни какъв.

Според специалисти всяко закъснение усилва риска от екологична злополука в региона, защото става въпрос за десетки тонове разлагаща се биомаса.

Михайлов увери по-рано, че се чака до довечера хората в Своге да имат вода за битови потребности, откакто нощес река Искрецка възвърне дебита си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР