Продължава издирването на нападателя, ограбил газостанция в София. Както БЛИЦ

...
Продължава издирването на нападателя, ограбил газостанция в София. Както БЛИЦ
Коментари Харесай

Потресаващи разкрития за въоръжения обир в София ВИДЕО

Продължава издирването на нападателя, ограбил газостанция в София. Както БЛИЦ първи заяви, закононарушението беше осъществено в нощта против събота, а 53-годишна жена беше леко ранена. От обекта са откраднати към 1100 лв., а служителката е в потрес.

Илияна застъпва в 7 вечерта на работа за следващата 12-часова промяна като касиерка в газостанция в квартал "Манастирски ливади ". Този път обаче нощта не минава умерено.

„ Обрали са я, намушкали са я в крайници долу. До нас има казино.Често има наркомани и други съмнителни лица “, описа служителят на газостанцията – Вальо.

Ужасът за Илияна почнал към 21.00 часа, когато в помещението с касата влезнал следващият клиент. Жената седяла на стол, покрай апарата.

Опасна тайнственост витае към въоръжения грабеж в столицата ВИДЕО

„ Взел е чантата и си е тръгнал. Тя незабавно ми звънна, само че не ми сподели, че са я обрали, а че има проблем “, описа Петър, различен работещ в газостанцията.

Нападателят е бил с качулка. След като взел портмонето с оборота и ранил леко дамата в крайници, избягал пешком. Илияна съумяла да се обади на телефон 112, а пристигналите на място незабавни медици обработили и превързали раната. Пред камерата на NOVA потърпевшата описа, че нападателят не я е заплашвал, а просто е желал парите.

„ Това, което ми беше докладвано, е, че от служителката в газстанцията са отнети към 1080 лева Тя е с порезна рана на бедрото, оказана й е помощ на място и не е приета в болница. Колегите не престават да търсят извършителя”, сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов.



В газостанцията има камери. Дали обаче са работели сега на грабежа на този стадий не е ясно.

Разследващи признават, че в последните месеци има няколко сходни случая в региона. Но не могат да кажат за група ли става въпрос, или еднакъв човек, който повтаря схемата на грабежите.

Министър Маринов с първи коментар след въоръжения грабеж в София

Подобни набези все по-често влизат в престъпните летописи и новините:

1. На 17 април 2019 година - въоръжен обир беше осъществен в региона на бензиностанция в кв. "Надежда " в София. Извършителят се оказа 20-годишен мъж от село Петърч.

2. На 24 април 2019 година - 16-годишен, маскиран и въоръжен с газов револвер, опита да ограби магазин в Хасково. Жената обаче запазила хладнокръвие и съумяла да изблъска нападателя отвън помещението.

3. На 5 октомври 2019 година - 185 хиляди лева бяха откраднати при въоръжен обир на банков клон, намиращ се в огромен столичен хипермаркет. Два дни по-късно бяха задържани двама души. Намериха се и съвсем 2/3 от парите.

4. На 8 ноември - при следващ въоръжен обир на банков клон в жк. "Сухата река ", маскиран съумя да задигне към 1000 лева При нападението нямаше потърпевши.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР