Продължава издирването на изчезналите в Стара планина баща и син.

...
Продължава издирването на изчезналите в Стара планина баща и син.
Коментари Харесай

И армията се включва в издирването на двамата туристи в Стара планина

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина татко и наследник . Двамата са в неопределеност от вторник, когато са тръгнали да слизат от връх Ботев към местността Паниците над Калофер.
 търсене татко наследник Стара планина БГНЕС
Баща и наследник изчезнаха под връх Ботев. Вчера те са тръгнали да слизат от върха към местността Паниците над Калофер.

Били са дружно с още двама души, само че се движели постепенно и изостанали . Момчето е на 17 години, а мъжът на 41.
 търсене татко наследник Стара планина БГНЕС
Двамата не са били добре екипирани, а изискванията в планината са извънредно тежки. Последният контакт с тях е бил към 16 часа във вторник. След това следите им се губят.
В акцията по издирването през днешния ден се включат още спасители от Пловдив, както и доброволци от Стара Загора. Също по този начин Стрямска механизирана бригада от Карлово.

Не знаем къде тъкмо са се изгубили, можем единствено да гадаем . В акцията се включват и доброволци ”, сподели пред кметът на Калофер Румен Стоянов.

„ Държавата също се намеси. Снощи персонално господин Борисов се обади  и сподели, че ще спомага с каквото е належащо. Говорихме с ръководителя на ПСС господин Нешев и той сподели, че няма смисъл да рискуваме други спомагателни хора, които не са подготвени ”, уточни още той.

Този регион е тежък за преход през зимата, дълъг е към 2 часа се върви под намерено небе. Според мен там би трябвало да се създадат заслони, с цел да се избавят хората ”, безапелационен бе Румен Стоянов.

Имаме информация от нашия хижар, че вечерта във вторник към 19.30 са били на пътеката за връх Ботев, след хижа „ Рай ” . Движили са се постепенно. Много пъти са почивали, което значи, че може би са имали проблеми с предвижването и по тази причина другите са ги изоставили ”, разяснява Донка Радулова от туристическото сдружение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР