Продължава издирването на избягалите затворници от общежитието в Стара Загора.

...
Продължава издирването на избягалите затворници от общежитието в Стара Загора.
Коментари Харесай

Продължава издирването на молдовците, избягали от затвора в Стара Загора

Продължава издирването на избягалите пандизчии от общежитието в Стара Загора. Двамата лишени от независимост изчезнаха в събота. В неделя стана ясно, че те са молдовски жители.
Александър Хаджи на 24 години и Василе Мораро на 30 години са пуснати за общонационално търсене. В затворническото общежитие от открит вид били настанени преди седмица, откакто са прекарали 1 година в ареста. Очаквало се да ги реалокират в София, където е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца отнемане от независимост поради взривяване на банкомати в Казанлък и Стара Загора.
Министърът на правораздаването Данаил Кирилов е разпоредил незабавна инспекция за изясняване на събитията към случая. Резултатите от нея се чакат тази седмица.
В затворническото общежитие в Стара Загора има към 100 арестувани. Сред тях са били и трима молдовци, наказани за взривяването на банкомати. Настанени са преди към седмица. През това време са имали и посещаване от родственици от Молдова. Така двама бягат, а третият се чака да бъде превозен към София, където би трябвало да изтърпи присъдата си.
„ Те говореха на румънски между тях. С българските пандизчии говореха на негоден съветски, български. Имат към година престой в ареста и са понаучили малко български”, съобщи Запрян Димитров, шеф на затворническото общежитие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР