Продължава издирването на двамата затворници, избягали от общежитие към затвора

...
Продължава издирването на двамата затворници, избягали от общежитие към затвора
Коментари Харесай

Продължава издирването на бегълците от затворническото общежитие в Стара Загора

Продължава издирването на двамата пандизчии, избягали от общежитие към пандиза в Стара Загора, оповестява bTV.

В събота следобяд двамата мъже прескочили оградата на общежитието и изчезнали. Бегълците са оповестени за общонационално търсене.

Те са молдовски жители. Осъдени са за грабеж на банкомати.

Бегълците са 24 -годишният Василе Морару и 30-годишния Александър Хаджи. На 9 юли тази година са наказани на 4 години и 8 месеца отнемане от независимост поради щурм на банкомати. Присъдите е трябвало да изтърпят при общ режим, в затворническо общежитие. В този тип места за отнемане от независимост режимът е по-лек - пандизчиите имат право да излизат, да употребяват отпуска, да работят.

За последно, двамата мъже са видени на двора на общежитието в събота следобяд. Били са на спортната площадка. Оттам нататък следите им се губят. Избягали са, като са опънали кльон в източната част на оградата.

Според Главен контрольор Запрян Димитров - шеф на затворническото общежитие, неналичието на пандизчиите е видяна към 15 – 15,30 ч.

"Когато виждаме, че тях ги няма, подхващаме дейности по горещи следи - връзка с полицията, с РПУ, със следови кучета ", изясни още Запрянов.

Таксиметров водач подал сигнал, че е видял един от пандизчиите - мъж с бяла риза. Следата обаче е без резултат.

Издирването продължи през цялата нощ. Бегълците към този момент са търсени на територията на цялата страна. Според проверяващите, те не разполагат с огромна сума пари. За последно околните им са били при тях на 17 август. Дали бягството е авансово планувано, може единствено да се допуска.

30-годишният Александър, 24-годишният Василе и 23-годишният Дионисие Коджукару попадат в затворническото общежитие поради взломяване на два банкомата в Стара Загора и в Казанлък. Задържани са в Пловдив. Докато пробват да извърнат част от плячката във валута.

В съда признават виновност. И получават понижена присъда - от по 4 години и 8 месеца за всеки. И тримата е трябвало да бъдат преместени в общежитието от открит вид в София. Двамата обаче бягат.

В хода на производството против тримата поради взривените банкомати, стана ясно, че лицата са престъпно проявени -имат присъди в родната Молдова, имат и взимане -даване с полицията в Италия и Германия.

За бягството е формирано досъдебно произвеждане под наблюдаване на Районната прокуратура. Разследването на случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР