Продължава издирването на аверите му Македонеца и ФаскатаСъдът го остави

...
Продължава издирването на аверите му Македонеца и ФаскатаСъдът го остави
Коментари Харесай

След задигането на джипа на Деси Банова: Подозират Бабичката за поне още пет кражби

Продължава издирването на приятелите му Македонеца и Фаската
Съдът го остави в ареста

Поне за още пет обира на първокласни коли се подозира Илиан Димитров-Бабичката, който бе задържан за кражбата на джипа БМВ на Деси Банова, брачна половинка на президента Росен Плевнелиев (2012-2017). Това разкриха за „ Труд “ осведомени с следствието. Бабичката и приятелите му Македонеца и Фаската били профилирани в задигането на скъпи возила, най-вече БМВ.

В неделя Софийският областен съд остави в ареста обвинения за помощник Бабичката. Въпреки, че той показа пред магистратите документ от ТЕЛК, че е с 75 % неработоспособност, те не се поколебаха и го пратиха в килия. Мотивите на съда са, че има обосновано съмнение за осъществяване на закононарушението, както и че на независимост Димитров може да извърши друго закононарушение. В правосъдната зала стана ясно, че Димитров преди 2 година е излязъл от пандиза, където е изтърпял присъда от 1 година за сходно закононарушение. Срещу него имало и няколко висящи каузи.

Луксозният джип БМВ на Деси Банова, който й бил подарък от Плевнелиев, бе отмъкнат преди дни от паркинга на столичен мол. Жената парирала колата си и тръгнала да пазари, когато в нея мощно се блъснал мъж с огромна раница. Банова се усъмнила и го проследила с взор. Тогава видяла джипът й да потегля. Разследването посочило, че в раницата на непознатия вид имало специфичен усилвател, който прихванал сигнала от ключа за колата на Банова и го предал на авера му, който чакал до джипа. Така той бил отключен и подкаран. Според специалисти цената на сходна джаджа стига до 20 000 евро на черния пазар. При обиски на адреса на Бабичката били открити ключове за коли, телефони, таблет, флаш памет, компютър за автомобил, както и „ Ауди “, оповестено за търсене. При други претърсвания бил открит тайник, прикрит зад плочки в баня, където имало флашка.

Столичните служители на реда не престават да търсят останалите двама обвинени Македонеца и Фаската. Засега не е ясно и местонахождението на джипа на Банова. Предполага се обаче, че той към този момент може и да е изкаран зад граница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР