Продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков. Полицейското присъствие е сериозно

...
Продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков. Полицейското присъствие е сериозно
Коментари Харесай

Съществувал списък с потенциални жертви на Зайков! Полицията отрича!

Продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков. Полицейското наличие е съществено и тече доста огромна и невиждана по размери интервенция, разяснява от Костенец, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Районът е претърсван от профилирани елементи, само че Иванов няма да посочи тяхната численост, нова информация също няма, употребяваният арсенал при второто ликвидиране е 12-ти диаметър, ловджийски патрон. Няма кака да се потвърди какъв брой време Зайков е обитавал къщата.

Главният секретар изясни, че по отношение на информацията за застрашени хора от отмъщения, подобен лист не е открит, това са клюки измежду локалните, а и да има, той би бил в заподозряния. За всички хора са взети защитни ограничения.

Не изключваме нито един вид, освен кварталът с убийствата, а и целия периметър е със засилено полицейско наличие. Локализирани са няколко периметъра, там се правят щателни инспекции на всяка една къщичка и сграда. На този стадий нямаме нови сигнали. Той посочи, че още не са подготвени експертизите, които изрично да потвърдят, че причинителят на двете закононарушения е еднакъв. По думите му постоянно съществува вид търсеният да е напуснал периметъра.

Главният секретар още веднъж прикани да не се подават подправени сигнали, тъй като това разпилява ресурса, концентриран в интервенцията. Той даде образец със сигнал, подаден нощес, че търсеният е видян в Сандански. Изчистен е сигналът, отритнат е, макар, че подателят се и кълнял, че е разговарял с търсения мъж.

Бившият началник на НСБОП Кирил Радев изясни пред БТВ, че е обикновено в такива случаи града да е кондензиран с такива сили, само че можеше да не се стигне до второ ликвидиране, в случай че оперативните служби си бяха свършили работата, в случай че приемем че причинителя е еднакъв.

Много полиция и жандармерия не е показност, само че няма задоволително информация която да ги насочи с цел да се подхващат издирвателни дейности. Това лице не е загрубял нарушител и евентуално нещо се е случило с неговата душeвност и е минал границата, след което няма връщане обратно, добави той.

Би трябвало престъпния контингент да се следи, евентуално е имало сигнали за принуждение, само че не са допускали какво че се случи. Този човек изгледал дете на 14-години, има някаква прочувствена връзка. Мен ме тормози в случай че реши да се избавя с взимане на заложници. Бих посъветвал жители с вили и къщи в региона да не почиват в тях най-малко до момента в който не го заловят, разяснява Кирил Радев.

В отчаянието и страха за живота си би трябвало да му се подсигурява че няма да бъде погубен в случай че реши да се съобщи. Моето разбиране е, че се крие и е в близост, добави той.

По-рано през вчерашния ден на брифинг, към момента не бе доказана връзка сред убийството на съседа на търсения и Милена Шишкова.

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно положение до дома си. До момента догатките на полицията са, че килърът е някогашният й сътрудник Стоян Зайков.

43-годишният мъж продължава да се търси, като досега са претърсени над 30 адреса в града, само че без триумф.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР