Продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков. Полицейското присъствие е сериозно

...
Продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков. Полицейското присъствие е сериозно
Коментари Харесай

Полицията отрича за списък с потенциални жертви на Зайков

Продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков . Полицейското наличие е съществено и тече доста огромна и невиждана по размери интервенция , разяснява от Костенец, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Районът е претърсван от профилирани елементи , само че Иванов няма да посочи тяхната численост, нова информация също няма , употребяваният арсенал при второто ликвидиране е 12-ти диаметър, ловджийски патрон . Няма кака да се потвърди какъв брой време Зайков е обитавал къщата.

Главният секретар изясни, че по отношение на информацията за застрашени хора от отмъщения, подобен лист не е открит , това са клюки измежду локалните, а и да има, той би бил в заподозряния. За всички хора са взети защитни ограничения .

Не изключваме нито един вид, освен кварталът с убийствата, а и целия периметър е със засилено полицейско наличие . Снощи имахме сигнал че е видян в сандалки, тестван е, изчистен е сигнала, не е там. И дано не се подават подправени сигнали, с цел да не се разпиляват запаси на полицията , прикани Ивайло Иванов.
 Ивайло Иванов прикани да не се подават подправени сигнали за обвинения от Костенец
Ивайло Иванов прикани да не се подават подправени сигнали за обвинения от Костенец

По думите му не се може да се злоупотребява с такива случаи

Бившият началник на НСБОП Кирил Радев изясни пред БТВ, че е обикновено в такива случаи града да е кондензиран с такива сили , само че можеше да не се стигне до второ ликвидиране , в случай че оперативните служби си бяха свършили работата, в случай че приемем че причинителя е еднакъв.

Много полиция и жандармерия не е показност, само че няма задоволително информация която да ги насочи с цел да се подхващат издирвателни дейности. Това лице не е загрубял нарушител и евентуално нещо се е случило с неговата душeвност и е минал границата, след което няма връщане обратно, добави той.

Би трябвало престъпния контингент да се следи , евентуално е имало сигнали за принуждение, само че не са допускали какво че се случи. Този човек изгледал дете на 14-години, има някаква прочувствена връзка. Мен ме тормози в случай че реши да се избавя с взимане на заложници . Бих посъветвал жители с вили и къщи в региона да не почиват в тях най-малко до момента в който не го заловят , разяснява Кирил Радев.

В отчаянието и страха за живота си би трябвало да му се подсигурява че няма да бъде погубен в случай че реши да се съобщи . Моето разбиране е, че се крие и е в близост , добави той.

По-рано през вчерашния ден на брифинг, все още не бе доказана връзка сред убийството на съседа на търсения и Милена Шишкова.

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно положение до дома си. До момента догатките на полицията са, че килърът е някогашният й сътрудник Стоян Зайков.

43-годишният мъж продължава да се търси , като досега са претърсени над 30 адреса в града, само че без триумф.
 Над 10 сигнала за следи от търсения Стоян Зайков от Костенец
Над 10 сигнала за следи от търсения Стоян Зайков от Костенец

Престъпленията са осъществени с разнообразни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР