Продължава имунизацията срещу COVID-19 на хората на първа линия. Стана

...
Продължава имунизацията срещу COVID-19 на хората на първа линия. Стана
Коментари Харесай

Казаха дали има случай на странични реакции у нас след ваксината срещу COVID-19

Продължава имунизацията против COVID-19 на хората на първа линия. Стана ясно, че няма данни към сегашния миг някой от имунизираните да е показал странична реакция, оповестява Нова телевизия.

В свое телевизионно присъединяване ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски разяснява, че е бил задължен да се имунизира, тъй като е трябвало да се даде образец какъв е изходът от пандемията.

Той регистрира, че 80 души през вчерашния ден са били имунизирани във ВМА и след имунизацията не са открити алергични реакции. "Повечето, с които се чух нямат никакви недоволства. Нямаме алергични реакции, които много постоянно се разясниха и които са естествени при какъвто и да е препарат и медикамент ", сподели ген.-майор Мутафчийски.



Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че спасението на България и на Европа минава през имунизирането. Той предвижда, че имунизацията ще стане като санирането и че първоначално ще минават емисари да плашат хората, след това ще видят какъв брой е хубаво.

"Мерките са навременни, доста точни, оптимално щадящи свободата, правата на хората, придвижването им. Резултатите и на смъртността и на заболяваемостта спаднаха ", разяснява министър председателят.

Той регистрира, че и натискът върху интензивните отделения е понижен. По думите му лекарите от ден на ден ще изясняват на хората, ще дойдат разнообразни ваксини. "Дотогава тези, които са 70-80 хиляди ще бъдат сложени на хората на първа линия ", сподели още Борисов.

В Александровска болница бяха имунизирани лекари, медицински сестри и санитари.

40 флакона от имунизацията против Коронавирус – 19 получиха в Благоевградска област. Ваксините против Коронавирус - 19 бяха разпределени сред четирите лечебни заведения в Благоевградска област.

Директорът на РЗИ доктор Веселка Мончева съобщи, че доста са искащите в Благоевградска област, които желаят да си слагат ваксини. „ Масовата имунизация при нас ще стартира след 15 януари 2021 година, когато ще получим още дози от имунизацията против Коронавирус – 19. До края на тази календарна година няма да имаме повече доставки “, сподели още доктор Мончева.

Първият имунизиран в Благоевград бе шефът на МБАЛ доктор Огнян Митев. Той съобщи, че имунизацията е единственият метод да пресечем ковид. „ Само посредством имунизацията ще се върнем към естествения метод на живот. Добре знаем всички, че за съвсем една година, пострадаха доста браншове от нашия живот – стопанска система, опазване на здравето, всичко.

Технологиите са доста напред, разчитаме на тези ваксини, тъй като са направени от експерти. В този дух са правени доста ваксини. Аз персонално се надявам, че това е една добра ваксина “, сподели още доктор Митев.

В Добрич първата ваксина бе сложена тази заран в 8.30 часа в имунизационния кабинет в Регионална здравна ревизия (РЗИ) – Добрич. Директорът на РЗИ – Добрич доктор Светла Ангелова разяснява, че за региона има планувани ваксини за 130 медицински лица.

„ Още в края на месеца беше направена организацията. Вчера препотвърдихме с сътрудниците, които са изявили предпочитание да бъдат от първите ваксинирани. Тъй като са малко хората, единствено 130 индивида, и защото за имунизацията, тя към този момент е извадена от фризера и като броим от вчерашния ден пет дни, не са доста дните.

Разпределили сме в два имунизационни кабинети да се случат нещата - при нас в РЗИ и в Многопрофилната болница. И през двата кабинета ще минават медици, които са от другите лечебни заведения на територията на региона, с приоритет естествено са двете лечебни заведения, в които има Коронавирус отделения “, сподели доктор Ангелова.

В идващите четири дни двата имунизационни кабинети в Добрич ще продължат да работят. Има направен график и всички медици, които са декларирали предпочитание и са удостоверили, ще бъдат поканени със съответния час да посетят кабинетите за имунизация

Продължава ваксинирането на медицински лица против COVID-19 в Бургас. Пунктовете, където се прави имунизирането, са общо 7, 6 от които са на територията на град Бургас. Те са в постройката на Регионалната здравна ревизия, в УМБАЛ - Бургас, в Комплексния онкологичен център, в МБАЛ - Карнобат и в три частни лечебни заведения.

Общо 250 медицински лица обгръща направения имунизационен график за района. В УМБАЛ - Бургас ваксина би трябвало да бъде сложена на общо 75 медицински лица. Във вчерашния ден процедурата е била осъществена на 25 от тях.

Днес и на следващия ден ще бъдат ваксинирани останалите лекари, медицински сестри, санитари и водачи на Бърза помощ. В Комплексния онкологичен център плануваният брой медицнски лица, които би трябвало да бъдат ваксинирани, е 25.

Първите ваксини против COVID-19 дойдоха и в област Велико Търново. Те бяха доставени в Регионалната здравна ревизия в града. Оттам те бяха разпределени към лечебните заведения, в които ще се прави имунизацията. Ваксините бяха признати от регионалния шеф проф. Любомира Попова и шефа на РЗИ доктор Евгения Недева. В региона са разкрити общо седем имунизационни кабинета.

От Велико Търново в Русе дойдоха първите 40 флакона от имунизацията против COVID-19. Те бяха докарани от автомобил на Регионалната здравна ревизия, придружаван от полицейски конвой, като всичко належащо по отношение на ненарушаването на хладилната верига също беше спазено.

Ваксините, които ще стигнат за общо 200 лекари, медицински сестри, санитари и различен здравен личен състав на първа линия, бяха посрещнати персонално от регионалния шеф Галин Григоров и шефа на Регионалната здравна ревизия доктор Маргарита Николова. До момента предпочитание да се имунизират са декларирали 1202 медицински лица в Русе.

В града бяха имунизирани петима лекари. Първото лечебно заведение, в което се състоя имунизацията, е Университетска болница „ Медика Русе “, а първият доктор, който се имунизира там, бе ръководителят на Управителния съвет на Районната лекарска гилдия към Българския лекарски съюз доктор Цветан Райчинов.

След него ваксина бе сложена на кардиолозите доктор Цоню Стефанов и доктор Панайот Панайотов, на акушер-гинеколога доктор Венцислав Несторов от Университетска болница „ Медика Русе “ и на доктор Петя Несторова, работеща в Центъра за психологично здраве.

Към момента в Русе са разкрити кабинети за имунизация във всяка от четирите лечебни заведения, където се лекуват пациенти с коронавирусна зараза. Предстои разкриването на още два - в ДКЦ-1 и втори кабинет в Университетска болница „ Медика Русе “.

Директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Маргарита Николова заяви на брифинг, че след това операцията ще се прави и от общопрактикуващите лекари. Тя съобщи още, че тя също ще се имунизира, само че няма да е измежду първите 200 медици, които ще получат доза от имунизацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР