Продължава гражданското недоволство и борба за отмяна на Закона за

...
Продължава гражданското недоволство и борба за отмяна на Закона за
Коментари Харесай

Граждани продължават с недоволство срещу изменението на Закона за държавната собственост

Продължава гражданското неодобрение и битка за анулация на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната благосъстоятелност, съгласно който когато и да е и без контролирана цена, даже на безценица, страната може да лишава частна благосъстоятелност. Интересното е, че съгласно тази смяна, страната може да „ постави ръка “ на нечия благосъстоятелност, освен за неотложните си потребности, само че и при апетити на частни вложители да вземем за пример, с цел да се построи някой аквапарк или голф игрище.

Но това, което тормози жителите, съгласно проектант Янита Тарабанова, която е измежду основните деятели на Инициативен комитет Горубляне, е по-скоро правото на лишаване на частната благосъстоятелност, без да има критерии за цената, което постоянно води до безценица.

Според посочената смяна в закона за държавната благосъстоятелност, цената се дефинира, без да има оценител, а непосредствено от комисия, назначена от Министерски съвет. Няма никакво вземане предвид с действителната стойност на парцела, а би било заслужено най-малко да се приближава до междинната, която сега е 300 евро на кв.м. Постоянно се отчуждават парцели, съгласно проектант Тарабанова и това постоянно става на цена, доста по-ниска от действителната, а когато страната отнеме даден парцел, след това жителите доста мъчно могат да си изискат компенсацията. В момента има случай жител да си чака компенсацията за парцел към този момент 10-та година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР