Продължава горещата вълна и в други части на Европа. В

...
Продължава горещата вълна и в други части на Европа. В
Коментари Харесай

Горещата вълна в Европа: Пожари и нови температурни рекорди

Продължава горещата вълна и в други елементи на Европа. В Рим бе регистриран нов температурен връх - 41,8 градуса по Целзий, а в Сардиния термометрите регистрираха 44 градуса. Заради високите температури още веднъж се развихриха горски пожари на Стария континент.

Целта на неговия опит е да притегли вниманието към опустиняването в района на Олтения

В Гърция пламъците се разрастват. Кадри с дрон демонстрират провалите на огнената буря, която бушува покрай Атина. Има изгорели къщи. Евакуирани са и 1200 деца от летен лагер.

„ Трудно е. Къщата ни пламтя преди 10 години, в този момент отново горим “, споделя Томас, притежател на изгоряла къща.

Край туристическите забележителности са сложени вентилатори, които разпръскват студена вода

„ Няма пожарникари, няма хеликоптери, няма самолети, едни момчета се пробваха да спасят къща, само че е невероятно “, споделя Димитрис Зафиропулос.

Горски пожари през последните часове избухнаха и в швейцарските Алпи, покрай границата с Италия. Цяла нощ продължи работата по преодоляване на огъня. Над 200 души са евакуирани от застрашените обитаеми места.

На Балканите е разгласен червен код

„ Засега обстановката е по-спокойна, само че всичко зависи от вятъра. Има риск огънят да продължи да се популяризира и да забележим още веднъж пламъци “, сподели Адриене Белвалд, представител на полицията в кантон Вале.

И в Турция продължава битката с огнената буря. Вече близо 40 часа продължава гасенето на пламъците в региона на Чанаккале. В прилежащия окръг Текирдаг са изгорели 300 хектара гори и са евакуирани седем села.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР