Продължава гласуването на президентските избори в Русия. Вотът се провежда

...
Продължава гласуването на президентските избори в Русия. Вотът се провежда
Коментари Харесай

Продължават президентските избори в Русия

Продължава гласуването на президентските избори в Русия. Вотът се организира в три дни – от 17 до 17 март. Официални лица в Москва предизвестиха за недопускане на митинги по време на президентския избор от 15 до 17 март. А опозицията прикани за демонстрации против Путин.

Ако Владимир Путин завоюва вота, ръководството му ще се удължи с още шест години.

Кремъл твърди, че вотът ще покаже, че страната напълно поддържа нападението му против Украйна.    В следените от Русия територии са основани изборни секции.

Първият ден от гласуването на президентските избори в Русия беше засенчен от вандалски прояви в изборните секции. Бяха задържани минимум девет души за заливане на урни с багра и за палежи. Властите предизвестиха, че протестиращите в деня на изборите са застрашени от тежки санкции.

Още в първия ден от вота актуалният съветски държавен глава и претендент на президентските избори в Русия Владимир Путин упражни правото си на глас онлайн. Той не за първи път прибягва до този метод на гласоподаване. През последните няколко години съветският президент взе участие отдалечено в есенния обединен ден за гласоподаване. За първи път обаче в Русия се вкарва опция за гласоподаване онлайн на президентски избори, въпреки и единствено в към една трета от съветските райони.

Руските президентски избори ще се произведат от през днешния ден до неделя. За първи път гласуването ще продължи три дни. За поста държавен глава са издигнати четирима претенденти: Владимир Путин, Владислав Даванков от партията „ Нови хора “, Леонид Слуцки от Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) и Николай Харитонов от Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР