Продължава гладната стачка на служители на Български пощи. От двама

...
Продължава гладната стачка на служители на Български пощи. От двама
Коментари Харесай

Гладната стачка на служителите на Български пощи продължава

Продължава гладната стачка на чиновници на " Български пощи ". От двама при започване на седмицата, сега те към този момент са петима. Протестът е против неприятните условия на труд, ниското възнаграждение и пренебрегването на профсъюз " Защита “, чиито членове са.

" За по-добри условия на труд. За това да престане гоненето на наши членове " - изясни Славка Младенова - ръководител на профсъюз " Защита " в предприятието и първата, почнала гладната стачка. Повод за нея станали неизплатени ваучери за храна и добавки за клас прослужено време.

Според пиара на " Български пощи " Дора Цветкова казусът е решен, а забавянето се е получило поради закъсняло присъединение към груповия трудов контракт и внасяне на вноски за присъединяване в него:

" Когато стартира стачката колежката, към този момент бяха изплатени ваучерите. Не бяха изплатени класовете. Когато си внесоха вноската, мигновено им бяха изплатени ".

В ролята на медиатор влязоха депутати от Българска социалистическа партия. След близо 2 часа договаряния Георги Свиленски заяви, че са постигнали сделка, повече да не се бавят заплащанията:

" Липсата на пари е по два лъча - компенсацията, която " Български пощи " получават, която 2 години не им е изплащана. И другата е цената на универсалната пощенска услуга, като работещите, няма по какъв начин да получават положителни заплати, когато цената на една пратка е 65 стотинки. "
Българска социалистическа партия ще сложи тези проблеми пред премиера Бойко Борисов и министъра на превоза Ивайло Московски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР