Продължава ескалацията на напрежение в Близкия изток. И през изминалата

...
Продължава ескалацията на напрежение в Близкия изток. И през изминалата
Коментари Харесай

Войната в Израел: Расте броят на жертвите, САЩ вече доставят оръжия

Продължава ескалацията на напрежение в Близкия изток. И през миналата нощ Израел нападна линията Газа. А от палестинската територия още веднъж бяха изстреляни ракети, оповестява Българска национална телевизия.

Броят на жертвите от израелска страната към този момент е 1 200, оповестява локален тв канал. В Газа починалите са над 900. Израелската войска се готви за огромна сухопътна интервенция, заяви министърът на защитата.

По данни на Организация на обединените нации, от началото на нападението на Хамас против Израел, повече от 260 хиляди души са напуснали домовете си в линията Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху беседва с американския президент Джо Байдън за трети път за последните 4 дни.

Байдън още веднъж е изразил поддръжка за израелците. Стана ясно, че държавният секретар на Съединени американски щати - Антъни Блинкен ще посети Израел в четвъртък. От Вашингтон потвърдиха, че минимум 20 американци са в неопределеност след нападението на Хамас. Първият аероплан с американски муниции е кацнал в Израел, оповестиха израелските въоръжени сили. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР