Продължава действието на лозаро-винарската програма, по която ще бъдат отпускани

...
Продължава действието на лозаро-винарската програма, по която ще бъдат отпускани
Коментари Харесай

Лозарският сектор е получил 50 млн. лв. помощи през 2017 г.

Продължава действието на лозаро-винарската стратегия, по която ще бъдат отпускани по към 26 млн. евро годишно до 2023 година Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, представен от пресцентъра си. Той взе участие в ритуалното зарязване на лозята край с. Белоградец, Варненско.

По програмата за преструктуриране и преработка на масивите през предходната година са подписани 123 контракта за близо 50 млн. лева Лозовите масиви в България към този момент са над 604 хиляди дка.

България изнася 64 млн. литра вино годишно, сочат данните на аграрното ведомство. В България има над 300 мазета, като виното на най-малко 200 от тях е с доста високо качество, счита Порожанов.

Според Порожанов България би трябвало по-активно да популяризира качествената си продукция, тъй като конкуренцията в бранша е огромна. За тази цел на 12 март в Банско ще се състои първата кръгла маса за разпространение на винения и кулинарен туризъм " Сподели България ". На нея ще се дискутира капацитетът на регионите по долините на реките Места и Струма. Проектът се реализира взаимно с Министерството на туризма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР