Продължава делото за пране на пари и данъчни престъпления срещу

...
Продължава делото за пране на пари и данъчни престъпления срещу
Коментари Харесай

Опасяват се Ветко Арабаджиев да не се укрие

Продължава делото за пране на пари и данъчни закононарушения против Ветко, брачната половинка му Маринела, сина им Вълчо и още пет души.  Това е решил Апелативният профилиран углавен съд по митинг на прокуратурата против решението на първата инстанция от края на юли да го приключи и да го върне за в допълнение следствие, оповестява. Припомняме, че магистратите пуснаха под домакински арест и Ветко Арабаджиев. Втората инстанция обаче анулира и това решение с възобновяване на правосъдната фаза на делото.
Така, главата на семейството ще остане единственият от обвинените, който е под ключ. Маринела е у дома, само че я наблюдават с електронна гривна. Ветко Арабаджиев може да избяга и да повлияе на очевидците по делото , допускат на втората инстанция и връщат делото против него и останалите в правосъдна фаза. Според правосъдния състав, Ветко Арабаджиев може да се укрие . И припомят, че през март минлата година го издирваха и заловиха в къщата на Георги Семерджиев-Жоро Шопа до Барселона. Ветко Арабаджиев е знаел, че против него има следствие, и все пак не се е предал.
 Спецсъдът спря делото против Ветко Арабаджиев, жена му - под домакински арест Спецсъдът спря делото против Ветко Арабаджиев, жена му - под домакински арест
Състав на профилираният съд взе решение Маринела Арабаджиева да бъде освободена неотложно, а делото против брачна половинка й Ветко Арабаджиев...
Магистратите показват, че е задоволителен единствено фактът, че синът му е бил в ареста, до момента в който той и брачната половинка му са търсени с Интерпол. Припомнят се и откритите в парцела на Жоро Шопа телефони, в които проверяващите откриха материали от следствието против хотелиерите, в това число и разпити на очевидци. Когато първоинстанционният съд е решил да пусне Ветко Арабаджиев под домакински арест, от прокуратурата са написали в митинга си, че той е притежател на доста компании посредством офшорни компании, регистрирани по целия свят. И с парите, които има, може да избяга, както към този момент го е правил. Апелативният профилиран углавен съд също се съгласи с претекста, че " всички тези условия вършат заплахата от укриване задоволително интензивна и към този миг, без значение от траялото задържане от близо една година и шест месеца ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР