Продължава делото срещу Пламен Дишков-Кела за извършено престъпление по чл.

...
Продължава делото срещу Пламен Дишков-Кела за извършено престъпление по чл.
Коментари Харесай

Продължава делото срещу Кела за убийството на Мастара

Продължава делото против Пламен Дишков-Кела за осъществено закононарушение по член 116 (умишлено убийство) и на Тодор Неделчев-Недьо по същия член от Наказателния кодекс, съобщи "Булфото ".

Пламен Дишков е обвинен за това, че на 21 ноември 2002 година, в гр. Бургас, в съучастничество с Бойко Стоянов - причинител и Недьо - помощник, действайки като подстрекател и помощник, съзнателно умъртвил Димитър Стаматов–Мастара.



Убийството е осъществено преднамерено и подбудителството се показва в умишленото склоняване и увещание на Стоянов да извърши закононарушението, а помагачесгвото се показва в набиране на средства — суми в размер на към 3 000 лв., малокалибрена пушка, 5 броя патрони за визираната малокалибрена пушка.

Дишков е давал препоръки и инструкции на Стоянов за метода на деяние при осъществяване на закононарушението и за изтриване на следите след осъществяването му, се споделя още в текста.

Тодор Неделчев пък е обвинен в това, че е работил като помощник за убийството на Мастара. Той е съхранявал, предал и пренасял оръжието - малокалибрена пушка с оптически мерник, 5 броя патрони с два пълнителя за гореописаната пушка на Бойко Стоянов, с която е убит Мастара. Неделчев е предал на физическия палач и сумата от 10 000 (десет хиляди) щатски $ в левова равноценност - 19 745, 90 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР