Продължава делото срещу бившия кмет на столичния район Младост Десислава

...
Продължава делото срещу бившия кмет на столичния район Младост Десислава
Коментари Харесай

Разпитват свидетели по делото срещу Десислава Иванчева

Продължава делото против някогашния кмет на столичния регион Младост Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, който също е някогашен кмет на региона. След зрелищен арест на столичен бул. през април Иванчева бе упрекната за искане на рушвет в изключително огромни размери, а Петрова и Дюлгеров са посочени за нейни помагачи.

На днешното съвещание ще бъдат разпитани 11 очевидци, измежду тях е основният проектант на София Здравко Здравков, някогашният пиар на Иванчева Петър Кърджилов, напусналият поста краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на „ Младост ” Владимир Клисуров, някогашният зам.-кмет Никола Вапцаров, чиновници на районната администрация и други Съд отсрочи с час началото на съвещанието, а повода е, че Петрова изиска да ѝ се даде време, с цел да се запознае с показанията на 11-те очевидци, съобщи БГНЕС.

„ Вярно е, че получих материалите по делото, само че това се случи на 16 октомври, след 17 ч. Информацията е доста, а времето прекомерно малко, с цел да се срещна с казаното от очевидците. Тази информация е извънредно значима, тъй като идва от чиновници на Столичната община. Моля делото да се отсрочи, с цел да имам повече време да се срещна с материалите ”, сподели в правосъдната зала Петрова.

Тя се оплака и от това, че не може да се среща скрито с юристите си и диалозите им стават притежание на защитата. Петрова добави, че са неприятни изискванията в помещението на Сливенския затвор и че през целия ден там е мрачно, а тя има проблем със зрението.-->

Съдия Иво Хинов съобщи, че само може да даде време, с цел да се запознае със свидетелските показания, само че другите обвинявания ги намира за неоснователни.

Отстраненият кмет Десислава Иванчева поддържа настояването на заместничката си и акцентира, че за следващ път те разполагат с малко време, с цел да се срещнат с обвиняванията против тях и помоли това да се промени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР