Продължава да се разиграва поредния рунд от мача Властта VS.

...
Продължава да се разиграва поредния рунд от мача Властта VS.
Коментари Харесай

Битката срещу Airbnb: Докъде стигнаха законовите ограничения?

Продължава да се разиграва следващия рунд от мача Властта VS. Airbnb. Народното събрание отхвърли концепцията да не се търси единодушието на 50% от живущите в блока, в случай че някой реши да отдава жилището си чартърен за туристи - текст в Закона за туризм, който се пробва да контролира бранша от по този начин наречената споделена стопанска система.
Въпросното условие бе признато от отрасловата комисия в Народното събрание преди второто четене на измененията, от парламентарната естрада през днешния ден депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев изиска отдръпването му. А сътрудниците му гласоподаваха " за ". Опозицията също се афишира “за” изсветляване на бранша, само че съгласно Българска социалистическа партия това към този момент е било направено с предходните промени в закона, които задължават въвеждането на регистрационен режим на локално равнище и патентен налог.

" Това е характерен, само че много сериозен бизнес, който ние би трябвало да пазим. В центъра на София има десетки хиляди туристи. Те са в тези жилища. Това не са клиенти на хотелите. Това са нискотарифни туристи. Основната цел на тяхното посещаване е да опитат локалната кухня и да пазарят в локалните магазини. Удряйки по този бизнес - удряме по заведенията за хранене, магазините, музеите, таксиметровите компании”, съобщи Христо Проданов от Българска социалистическа партия.

Идеите за регулации пък идвали от хотелиерско лоби без да се има поради обстоятелството, че съществуват разнообразни типове туристи. Според опозицията по този метод бизнесът самичък се обрича да оперира на “малък, безпаричен и стеснен пазар”.

“Някъде, може би в Министерството на туризма, в случай че тези текстове се пишат там, има някой, който много целеустремено се пробва да ограничи цялостен сегмент и в случай че това не мине - ще се опитва отново.

Колкото и да вървим против вятъра, някакви неща се случват. Споделената стопанска система обаче ще пробива, тъй като е по-ефективна и това важи и за парцелите, и за колите. Трябва да търсим метод да сме конкурентноспособни в споделената стопанска система, а не да се опитваме да я ограничаваме. ", затвори дебатите по въпроса Антон Кутев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР