Продължава да е засилен контролът в района на индустриалната свинеферма

...
Продължава да е засилен контролът в района на индустриалната свинеферма
Коментари Харесай

Засилен е контролът в района на индустриалната свинеферма в Николово

Продължава да е засилен контролът в региона на индустриалната свинеферма в Николово, където през вчерашния ден беше намерено ново огнище на африканска чума по свинете. Забранен е достъпът на външни лица на територията на комплекса, наложително се прави стерилизация на влизащите и излизащите коли и хора. Това е четвъртият случай на африканска чума по свинете в русенско.

Николово, Русе

Областната дирекция по сигурност на храните в Русе стартира клинични прегледи на домашни прасета в обитаеми места, с цел да подсигурява своевременното разкриване на Африканска чума по свинете. Комисия ще мине през селата Николово, Долно Абланово и Просена, с цел да ревизира дали стопаните, които са имали свине, към този момент не са ги заклали. Заедно с дивите прасета те са най-опасният преносител на болестта.
Марийка Николова - кмет на с. Николово: В задните дворове сведения имаме за 7 свине. Уведомени са, че те ще бъдат унищожени. И ще минем да проверим дали това, което са предизвестени, дали са го изпълнили.
Всички животни в трикилометровата зона ще бъдат евтаназирани и загробени на несъмнено място. Само в свинефермата в Николово те са 17 хиляди.

Крайните ограничения са наложителни, тъй като единствено на няколко километра от тук се намират други два огромни свинекомплекса, а производството на трите до момента осигуряваше 1/3 от свинско месо за страната.

В 10-километровата зона, в която влиза и фермата в Юделник, към този момент е неразрешена търговията, напредването и превозването на живи животни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР