Продължава броенето на гласовете отвъд Океана, след вчерашните ключови междинни

...
Продължава броенето на гласовете отвъд Океана, след вчерашните ключови междинни
Коментари Харесай

Невада, Аризона и Джорджия решават контрола върху Сената


Продължава броенето на гласовете оттатък Океана, след вчерашните основни междинни избори. От тях ще зависи и американската политика в последните 2 години от мандата на Джо Байдън.

Не се сбъднаха прогнозите за „ алена вълна " на тези избори. Въпреки това републиканците ще управляват Камарата на представителите, а борбата за Сената е извънредно оспорвана.

Вече стана ясно, че сенаторското място в щата Уисконсин се печели от претендента на републиканците. Контролът върху Сената ще се реши от 3 основни колебаещи се щата - Невада, Аризона и Джорджия.

Инфлацията и абортите са били двете най-важни тематики за гласоподавателите, сочат екзитполовете. Избирателната интензивност е висока.

" Засега числата се невероятни и от подкрепените от нас 330 претенденти за разнообразни постове са сме спечелили 224 ", разгласи Доналд Тръмп.

За демократите най-важната победа е за сенатското място от колебаещия се щат Пенсилвания.

Снимка: Ройтерс


" Неслучайно нашето мото е " всеки окръг, всеки глас ". Точно това се случи. Удържахме фронта ", съобщи Джон Фетерман, претендент за сенатор от щата.

За първи път в историята жена с друга полова ориентировка е определена за губернатор. Това е демократката Морa Хийли в щата Масачузетс.

Медиите в Съединени американски щати дефинират към този момент резултатите в интерес на демократите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР