Продължава блокадата на петте медицински сестри в Партийния дом вече

...
Продължава блокадата на петте медицински сестри в Партийния дом вече
Коментари Харесай

Барикадата на медсестрите продължава, техни колеги опитаха да влязат при тях

Продължава блокадата на петте медицински сестри в Партийния дом към този момент повече от денонощие. Част от протестиращите, които ги поддържат извън, пробваха да влязат в постройката, „ с цел да видят своите сътрудници “.

Те настояха, че сестрите вътре не са ходили до тоалетната, тъй като ги е боязън, и по тази причина желаеха група представители от протестиращите да отиде да им помогне. След къси и несполучливи договаряния с жандармерията те в последна сметка обаче не бяха позволени.
 
 Народно събрание медсестри митинг DarikNews.bg

По-рано стана ясно, че петте медицински сестри са написали съглашение с настояванията си към властта и са го изпратили в здравното министерство. Те дават обещание, че в случай че бъде подписано съглашение и надлежно стихотворец ангажимент да бъдат изпълнени техните претенции, медицинските сестри ще изоставен залата на здравната комисия, в която са се затворили към този момент повече от 24 часа.
 
 Народно събрание медсестри митинг DarikNews.bg

За съглашението удостовери и Мая Манолова, която също бе при медицинските сестри, на излизане от Партийния дом.

По-рано здравната сестра Ирина Узунова, която бе част от групичката стачкуващи пред постройката, сподели, че медсестрите се разграничават от политическите фигури и няма да разрешат никой да яхне митинга им.
 
 Народно събрание медсестри митинг DarikNews.bg

На въпрос към Мая Манолова дали сестрите са се разграничили от нея, тя настоя, че е била през целия ден с петте барикадирали се дами. Подкрепяла и митингите на медицинските експерти още отпреди година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР