Продължава битката с горските пожари и в Гърция, където остават

...
Продължава битката с горските пожари и в Гърция, където остават
Коментари Харесай

Продължава битката с горските пожари в Гърция

Продължава борбата с горските пожари и в Гърция, където остават дейни минимум 60 огнища. Най-тежка е ситуацията на остров Евия. Атина изиска помощ от Европейски Съюз за потушаване на пожарите. Горещото време и мощните ветрове в допълнение затрудяват преодоляването на огъня. Обстановката следи кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Остров Евия е в извънредно мъчно състояние с сложен фронт на огъня. Високодостъпните места се гасят с хеликоптери и самолети.

От Европейския механизъм за гражданска отбрана помогнаха с два самолета, изпратени от Италия. Има подготвеност и други страни да изпратят самолети, съобщи еврокомисар Стилианидис.

Пожарникари, които вземат участие в акцията, оповестяват за слаба видимост, породена от мощния пушек.

" Трудно се диша, тук е същински пъкъл ", споделят огнеборците пред медиите.

Силният вятър разпалва още веднъж загасени огнища. Действа се на няколко фронта. Изгоряха към този момент 25 хиляди декара горски масиви и резерват.

Със предпазен трап към селата стопираха придвижването на огнената буря към къщите на хората. Няма потърпевши, тъй като евакуацията беше добре проведена.

Министърът на вътрешните работи съобщи пред държавната телевизия, че най-важното е да няма човешки жертви.

Другите пожари не заплашват да доближат до обитаеми места. Пожарът на остров Тасос е изцяло сподавен. Днес заради температури от над 40 градуса, още веднъж има висок риск от пожари. Властите предизвестяват всички да са доста бдителни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР