Продажбите ще продължат да намаляват в близките годиниПроизводителите на таблети

...
Продажбите ще продължат да намаляват в близките годиниПроизводителите на таблети
Коментари Харесай

Производители се оттеглят от пазара на таблети

Продажбите ще продължат да понижават в околните години

Производителите на таблети все по-трудно удържат на натиска от смарт телефоните с огромни екрани (снимка: CCO Public Domain)

Анализатори от Digitimes Research предвиждат забележителен спад на международния пазар за таблети през 2019 година, на фона на отслабващо търсене както на маркови модели, по този начин и на устройства от производители на така наречен „ бели кутии ” (white-box). Очаква се доставките на таблети да продължат да понижават и до 2024 година размерът на пазара може да падне под 120 милиона единици.

На iPad се пада по-голямата част от марковите доставки на таблети, само че анализаторите споделят, че Apple няма да бъде толкоз дейна в обновяването на своите устройства през идващите години, както в предишното. Що се отнася до понижението на цените на iPad, малко евентуално е то да подтиква задоволително мощно търсенето.
още по тематиката
Според прогнозата за 2020 година, доставките на таблети мъчно ще доближат 130 милиона броя. В идващите години, заради непрекъснато ниското търсене, доставките ще продължат да понижават годишно с към 2-3%.

Доставките на „ white-box ” таблети през 2020 година ще останат слаби. Експертите означават, че по предписание не-марковите производители доставят модели с дребен размер, чиито продажби са повлияни от известността на смарт телефоните с огромни размери и евтините таблети на Amazon.

В тази обстановка доста производители на „ бели кутии ” започнаха да напущат пазара в интерес на други артикули или профилирани таблети. Digitimes Research чака от ден на ден снабдители да поемат по този път през идващите няколко години.

По-рано анализаторите от Gartner също предвидиха низходящо развиване на пазара за таблети в идващите няколко години. Компанията чака продажби в размер на 140,9 милиона броя през актуалната година, спад до 137,3 милиона през 2020 година и до 135,7 милиона през 2021 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР