Продажбите се увеличават като брой, но намаляват като стойностСред петте

...
Продажбите се увеличават като брой, но намаляват като стойностСред петте
Коментари Харесай

$14 млрд. пазар на печатащи устройства за тримесечие

Продажбите се усилват като брой, само че понижават като стойност

Сред петте водещи производители на устройства за щемпел най-висока динамичност демонстрира японската Epson

Световният пазар за печатащи устройства е повишен с 1,2% през четвъртото тримесечие на предходната година като брой, само че в стойностно изражение бележи лек спад до 13,7 милиарда $, сочи нов отчет на IDC.

В интервала октомври-декември са продадени общо 28,1 млн. принтера, мултифункционални устройства (МФУ) и копирни машини, според данните в регулярния разбор Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker на IDC.

Доставките на струйни устройства са се покачили с 3,3%, с помощта на пазара в Латинска Америка, Централна и Източна Европа, Близкия изток, Африка и Азиатско-Тихоокеанския район (с изключение на Япония).
още по тематиката
Продажбите на лазерни устройства в Азиатско-Тихоокеанския район са нарастнали с 6,1% до 3,9 млн. броя, което е най-голям индикатор измежду всички географски зони, означават анализаторите.

Китай продължава да бъде главен източник на растеж в продажбите на печатаща техника в Азиатско-Тихоокеанския район, с помощта на дейното развиване на сегмента на дребния и междинен бизнес, както и на пика в търсенето в края на годината.

Индийският пазар на печатаща техника също има забележителен принос към бизнеса в района, бележейки растеж от 19% в интервала октомври-декември 2017 година Докладът регистрира растеж в продажбите на устройства, оборудвани със системи за непрестанно подаване на мастило, отвън рамките на Азиатско-Тихоокеанския район.

Сред петте водещи производители на устройства за щемпел през тримесечието най-висока динамичност демонстрира японската Epson, която е нараснала доставките на машини с 12,2%, посредством точно на устройствата с непрестанно подаване на мастило.

Epson заема трето място измежду топ производителите с дял от 19,8%, отстъпвайки единствено на HP Inc. (36,5%) и Canon (23,1%). Доставките на водача са намалели с 3,8% до 10,3 млн. броя, до момента в който Canon записва растеж от 1,4% през тримесечието, достигайки продажби в размер на 6,5 млн. броя.

В топ 5 на пазара за печатаща техника попадат още Brother и Xerox с дялове надлежно 7,5% и 2,1% през тримесечието. Xerox записва максимален спад – 4,6%, сочат данните на IDC. Разположението на силите през цялата 2017 година е същото като през последното тримесечие на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР