Продажбите са се увеличили с една четвърт спрямо предходната зимаГерманците

...
Продажбите са се увеличили с една четвърт спрямо предходната зимаГерманците
Коментари Харесай

Германците се презапасяват със свещи

Продажбите са се нараснали с една четвърт по отношение на миналата зима

Германците търсят разтуха в топлия жълт искра на откритите пламъци тази Коледа. Възраждането на празничните обичаи, съчетано със страховете от спиране на тока, трансформират свещите в цел на последната полуда за запасяване, написа.

В неделя доста немски семейства следват традицията да възпламенят първата от четирите свещи на своя Adventskranz венец, който нормално се слага върху или над масата в трапезарията.

Но защото дебнат страховете от ограничавания на газа и спирания на тока, провокирани от войната на Русия в Украйна, свещите също претърпяха възобновление като благонадежден метод за осветление на домовете. Веригата за търговия на дребно Bauhaus съобщи, че вижда възходящо търсене на свещи от всевъзможен тип, в това число чаени лампи, восъчни и колонни свещи, като продажбите като цяло са се нараснали с една четвърт по отношение на миналата зима.

Асоциацията за отбрана на потребителите Environmental Action Germany (DUH) прикани жителите да се откажат от „ осветителните оргии в американски жанр " и да оставят своите LED приказни светлини на тавана тази година. Тогава някои продавачи на коледни елхи започнаха да оферират същински свещи като по-енергийно ефикасни други възможности на електрическите светлини.

Нарастващото търсене на свещи към този момент беше един видим непряк резултат от това, че хората прекарват повече време вкъщи по време на пандемията, сподели представител на Европейската асоциация на производителите на свещи, като продажбите в целия континент са скочили доста сред 2020 година и 2021 година

„ Не знаехме какво да чакаме тази година ", сподели Ан-Кристин Мюлер от Müller Kerzen, производител на свещи, работещ в цяла Европа. „ Но наподобява, че хората се запасяват със свещи преди една несигурна зима. Моето семейство работи в производството на свещи от осем генерации и се оказва, че нашият бизнес е доста резистентен на рецесии. Във времена на неволя хората копнеят за комфорта на трептящия пламък. "

Германската федерална работа за гражданска отбрана и помощ при бедствия тази седмица съобщи „ огромно спиране на тока в Германия е извънредно малко евентуално тази зима ". Вероятността от районни спирания на електрозахранването също е ниска, сподели мрежовият регулатор на страната, защото бяха въведени голям брой механизми за стабилизиране на мрежата при положение на краткотраен дефицит.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР