Продажбите през настоящата година ще превишат 12,6 млн. брояЦифровата оптимизация

...
Продажбите през настоящата година ще превишат 12,6 млн. брояЦифровата оптимизация
Коментари Харесай

Търсенето на сървъри расте с бързи темпове

Продажбите през актуалната година ще превишат 12,6 млн. броя

Цифровата оптимизация във всички браншове на стопанската система обуславя засиленото търсене на сървърно съоръжение

Продажбите на сървъри в международен мащаб ще набъбнат тази година със 7,1%, достигайки 12,65 млн. броя, предвижда изследователската компания Digitimes Research. За съпоставяне, сървърният пазар през 2016 година възлизаше на 11,81 млн. броя.

Digitimes Research чака търсенето на сървъри да остане високо и през идната година, когато продажбите ще се усилят с 8,5%, достигайки 13,73 млн. броя. Тенденцията на растеж на сървърния пазар е обусловена от потребностите на центровете за данни.
още по тематиката
Почти във всички браншове на стопанската система, включително превоз, търговия на дребно и промишлено произвеждане, опазване на здравето, услуги и даже селско стопанство, се следи блян към оптимизация на база цифрови технологии. А това поражда нужда от нови изчислителни мощности и системи за предпазване, включително в облака.

В допълнение, търсенето на сървърно съоръжение е подтиквано и от развиването на интернет на нещата (IoT). Накрая, центрове за данни от ново потомство пораждат и в отговор на бързото развиване на самостоятелния превоз, заключава анализът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР