Продажбите на японски автомобили в Южна Корея удариха дъното заради

...
Продажбите на японски автомобили в Южна Корея удариха дъното заради
Коментари Харесай

Продажбите на японски коли в Южна Корея удариха дъното: Toyota, Honda и Nissan регистрират 74% спад за септември

Продажбите на японски коли в Южна Корея удариха дъното поради комерсиалните разногласия сред двете страни и макар растежа на продажбите на задгранични коли в Южна Корея предишния месец като цяло, написа BBC.

През месец септември продажбите на Toyota паднаха с 62% на годишна база. Nissan и Honda също записват тежки загуби.

Напрежението сред двете страни провокира протести и на други японски артикули в Южна Корея. Потребителите в страната не престават да саботират японските артикули, взимайки отношение в комерсиалния спор, който се трансформира в дипломатическа рецесия.

Двустранното напрежение сред двете азиатски страни се разпали, откакто южнокорейски съд подреди японски компании да платят компенсации на корейци, които са били принудени да работят за тях по време на Втората международна война. Токио споделя, че разногласията са били позволени пpeз 1965 година и смята тази страница за затворена.

След решението Япония вкара ограничавания в износа към Южна Корея на три химикала, които са основни за производството на чипове, платки и екрани и жизненоважни за големи софтуерни компании като Samsung. По-късно Япония изключи Южна Корея от листата си с желани търговски сътрудници, което на собствен ред направи и Сеул.
 Спорът сред Япония и Южна Корея продължава да ескалира
Спорът сред Япония и Южна Корея продължава да ескалира

Сеул къса контракта за шерване на разследваща информация с Токио

Оказва се, че автомобилопроизводителите са измежду най-тежко потърпевшите от разногласието страни.

" Вярваме, че скорошното понижаване на размера на продажбите е повлияно от връзките сред Япония и Корея ", съобщи представител на Toyota.

Други японски автомобилни производители също видяха спад в продажбите в Корея за предишния месец. Данни от корейска група за автомобилна промишленост демонстрират общите продажби на Toyota, Honda и Nissan. Според статистиката трите компании записват 74% спад за предишния септември на годишна база, оповестява осведомителната организация Yonhap.

Междувременно, на фона на този спад, през предишния месец в Южна Корея импортът на задгранични коли се е покачил със цели 17%.
 Корея подаде тъжба пред СТО против комерсиалните наказания на Япония
Корея подаде тъжба пред СТО против комерсиалните наказания на Япония

Търговската война сред двете страни продължава да се утежнява, макар няколко апелативни решения от страна на Световната комерсиална организация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР