Продажбите на Tesla Model 3 през декември стигнаха до такива

...
Продажбите на Tesla Model 3 през декември стигнаха до такива
Коментари Харесай

Tesla завърши годината с рекорд

Продажбите на Tesla Model 3 през декември стигнаха до такива равнища, каквито не е записвал нито един електромобил в историята за един месец, похвалиха се от компанията-производител.
За последния месец на 2018 година от Model 3 в Съединени американски щати са продадени 25 250 бройки, което е връх освен за Tesla, само че и за всички електрически автомобили, като в тази ситуация в този резултат не са включени продажбите в прилежаща Канада и в останалия свят.
Ако се прави оценка растежа на продажби на Model 3, той е по-висок в съпоставяне даже с множеството производители на общоприети коли. През декември 2017 година Tesla е осъществила на пазара в Щатите едвам 1060 единици от най-достъпния си електрически автомобил, което е 25 пъти по-малко в съпоставяне със същия месец на 2018 година
Общите продажби на компанията на Илон Мъск през декември са към 140 000 елекромобила. Това е повече в сравнение с за цялата 2015 година в Съединени американски щати. За съпоставяне, през 2014 година Nissan съумява за цялата година да продаде малко над 30 000 единици от Leaf, а в този момент Tesla Model 3 доближава сходен резултат единствено за месец.
Увеличените продажби обаче ненапълно ще бъдат обезщетени от намаляването на цените на колите на Tesla. От 2 януари компанията понижава с по 2000 $ продажбените цени на Model 3, Model S и Model X, с цел да компенсира частично намаляването на федералната данъчна отстъпка за покупка на електрически автомобили . Тази отстъпка бе 7500 $ до момента, само че от 1 януари е понижена на половина - до 3750 $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР