Продажбите на Target спадат за първи път от шест години

...
Тримесечните продажби на Target спаднаха за първи път от шест
Коментари Харесай

Тримесечните продажби на Target спаднаха за първи път от шест години, тъй като потребителите се отказаха от стоки за дома, дрехи и други дискреционни стоки.

Продажбите в магазини, отворени за поне една година, са спаднали с 5,4% през последното тримесечие, включително 10,5% спад онлайн. Компанията също намали прогнозата си за годишните продажби.

Все пак печалбата на Target беше по-висока от очакванията на Уолстрийт и акциите се повишиха с 8% в предпазарната търговия.

Target беше един от най-силно представящите се търговци на дребно по време на пандемията, тъй като потребителите се тълпяха към магазините и уебсайта му, докато стояха у дома. Но Target се подхлъзна, тъй като потребителите променят своите модели на харчене.

Американците харчат повече за преживявания, включително концерти и филми, и по-малко за несъществени неща.

Мишена (TGT) е прекалено изложен на този вид стоки. Повече от половината от Target Стоките на (TGT) са по преценка – дрехи, домашен декор, електроника, играчки, парти партита и други несъществени стоки. Но купувачите се отклониха от несъществените стоки. Вместо. те харчат повече за храна, домакински стоки, пътуване и други услуги.

Target също е въвлечен в политически културни войни за пола и сексуалната ориентация.

В началото на май Target също се сблъска с хомофобска кампания, която стана вирусна в социалните медии за годишната му колекция дрехи за Месеца на гордостта. Подхранвана от крайнодесни личности, кампанията срещу ЛГБТК разпространява подвеждаща информация за продуктите на Месеца на гордостта.

Кампанията стана враждебна, със заплахи с насилие срещу служители на Target и случаи на повредени продукти и дисплеи в магазините. Target каза на 24 май, че премахва някои елементи, които са предизвикали най-нестабилната реакция от противниците, за да защити безопасността на своите работници.

Но отговорът на Target разочарова привържениците на правата на гейовете и транссексуалните, които казаха, че компанията се поддаде на фанатичен натиск.

Магазинът не каза дали това е имало някакъв ефект върху спада на продажбите му.

Към сряда акциите на Target паднаха с 27% през последната година.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР