Продажбите на таблетни компютри в световен мащаб продължават да намаляват,

...
Продажбите на таблетни компютри в световен мащаб продължават да намаляват,
Коментари Харесай

Търсенето на таблети продължава бързо да пада

Продажбите на таблетни компютри в международен мащаб не престават да понижават, което се вижда и от статистиката на Digitimes Research.
Смята се, че през първото тримесечие на тази година по целия свят са продадени почти 33 милиона таблета. Това е с 28,2 % по-малко спрямо предходното тримесечие и с 14,9 % по-малко спрямо първото тримесечие на 2017 година.

В бъдеще, търсенето на таблети ще продължи да се свива. Анализаторите предвиждат, че през настоящото тримесечие размерът на международния пазар ще се окаже на равнището от 31,1 милиона единици.



Експертите показват, че продажбите на таблети падат, макар появяването на нови модели с усъвършенствани механически характерности. Наблюдаващите картината анализатори, свързват това с високата известност на смарт телефоните и фаблетите. Освен това, потребителите избират да не бързат със закупуването на нови таблети и да продължат да употребяват старите си.

Отбелязва се, че все още с най-голяма известност се ползват таблетите, оборудвани с екран с размер 9,7 инча диагонално и повече.

Според IDC, доставките на таблети до края на 2017 година възлизат на 163,5 млн. единици. За съпоставяне: през 2016 година са доставени 174,9 млн. таблета. Следователно, спадът в търсенето се оказа на равнище от 6,5 %. В челната тройка на водещите производители през 2017 година, са Apple, Samsung и Amazon с дялове надлежно от 26,8 %, 15.2 % и 10,2 %.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР