Продажбите на таблети ще останат на ниво около 120 млн.

...
Продажбите на таблети ще останат на ниво около 120 млн.
Коментари Харесай

Очакват над 10% спад при таблетите догодина


Продажбите на таблети ще останат на равнище към 120 млн. броя в идващите години
(снимка: CC0 Public Domain)

Г лобалните доставки на таблети ще понижават всяка година през идващите пет години (2021-2025 г.), откакто записаха напредък през 2020 година, сочи прогноза на тайванската изследователска компания Digitimes Research.

Търсенето на таблети идва най-вече от просветителния бранш и високия клас на бизнес сегмента, съгласно новата петгодишна прогноза. Очаква се доставките  в международен мащаб да намалеят с 10,5% през 2021 година, само че въпреки всичко ще останат постоянни – над 120 милиона броя годишно през петгодишния интервал.
още по тематиката
Търговските наказания на Съединени американски щати против Huawei ще повлияят на пазара на таблети през 2021 година Apple и Lenovo ще имат положителни шансове да „ канибализират ” Huawei, в случай че китайският снабдител не може да пусне нови устройства, заради липса на основни съставни елементи.

Очаква се Amazon също да записва спад на доставките през идващите пет години. Компанията се е съсредоточила върху таблетите с дребен размер, до момента в който търсенето е главно за огромните модели, изключително по време на пандемията от ковид.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР