Продажбите на превозни средства в Китай нараснаха за първи път

...
Продажбите на превозни средства в Китай нараснаха за първи път
Коментари Харесай

Най-големият пазар на автомобили в света изплува от двугодишния си застой

Продажбите на транспортни средства в Китай набъбнаха за първи път от близо две години през предишния месец, с помощта на продажбата на транспортни средства, употребявани за транспорт на артикули или пасажери. Това обезпечава, въпреки и малко, облекчение за най-големия пазар в света. Автомобилната промишленост обаче към момента има съществени проблеми написа CNBC.

Продажбите са се нараснали с 4,4% през април, в съпоставяне със същия месец преди година, съгласно данни, оповестени в понеделник от Китайската асоциация на автомобилните производители. Това е първият месец, в който продажбите са нарастнали от юли 2018 година

Търговските транспортни средства, в това число тежките камиони, помогнаха за покачването на тази цифра. Продажбите на сходни транспортни средства се усилват с 32% през април. Междувременно продажбите на леки коли спаднаха с 2,6%.

Дори при скока на продажбите през април, пазарът остава слаб. Само 5,8 милиона автомобила са продадени през първите четири месеца на 2020 година, което е с 31% спад по отношение на година по-рано.

Асоциацията на автомобилните производители предвижда, че продажбите ще спаднат с 15% до 25% спрямо предходната година, според от това какъв брой дейно се управлява пандемията в целия свят до края на 2020 година

Пазарът на коли в Китай беше в застой доста преди коронавирусната пандемия. Продажбите на коли паднаха с повече от 8% през 2019 година, и 3% миналата година.

Асоциацията приписва възобновяване основно на способността на Пекин да сложи под надзор коронавирусната пандемия в Китай, с помощта на държавни ограничения и тласъци - в това число разпределяне на парични дотации за поощряване на хората да купуват коли.

Но вирусът задълба казуса на автомобилния пазар в страната. Продажбите паднаха с 42% през първите три месеца на 2020 година спрямо предходната година.Китай предприе някои стъпки за увеличение на продажбите, в това число раздаването на пари в брой. В някои градове този тласък възлиза на 1400 $ за едно транспортно средство.

Електромобилите към момента се " борят " за повишаване на продажбите. Само 72 000 нови транспортни средства бяха продадени през април, с 27% спад по отношение на година по-рано, съгласно китайската асоциация.

Един от най-известните производители на електрически автомобили Tesla е продал малко над 3600 автомобила през април, което е 64% спад по отношение на март, съгласно прогноза, оповестена в понеделник от Китайската асоциация, която изследва пазара на леките коли.

Въпреки това, Model 3 на Tesla към момента е най-продаваният електрически автомобил до момента тази година, а компанията единствено този месец понижи цената на своята построена в Китай версия, тъй че да може да се класира за държавни тласъци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР