Продажбите на подобни устройства са нараснали с 10% през 2018

...
Продажбите на подобни устройства са нараснали с 10% през 2018
Коментари Харесай

Над 100 млн. носими устройства купили хората през 2018 г.

Продажбите на сходни устройства са нарастнали с 10% през 2018 година

Смарт часовниците движат пазара на носима електроника (източник: CC0 Public Domain)

Пазарът на носима електроника пораства бързо в последните години, като по данни на анализаторската компания Futuresource Consulting, броят на продадените устройства от тази относително нова категория се е нараснал с 10% през 2018 година и възлиза на 105 млн. броя в международен мащаб.

Растат освен продажбите, само че и междинната цена на носимите електронни устройства. В резултат на това, приходите от този пазар са се нараснали с 17% през предходната година и надвишават 19 милиарда $, т.е. динамичността на цените е по-силно изразена в сравнение с в продажбите.
още по тематиката
Поскъпването се дължи главно на засиленото търсене на смарт часовници, на фона на отслабващ интерес към тракерите, спортните часовници и базовите фитнес устройства, разяснява обстановката на пазара Futuresource Consulting.

През предходната година водачът Apple е доставил на пазара 20 млн. броя от своя Watch, само че американската компанията среща все по-силна конкуренция от страна на Xiaomi. Други два марката – Fitbit и Fossil – също провокират Apple в сегмента на умните часовници.

Настоящата година се обрисува като още по-напрегната за главните играчи на пазара за портативна електроника, с преобладаващо мощно търсене на смарт часовници. Към 2022 година пазарът ще доближи 145 млн. като брой устройства и над 27 милиарда $ в стойностно изражение, като през целия интервал ще се следи положителна динамичност, с известно закъснение на темпото след 2020 година

По-рано анализаторите от IDC предвидиха растеж от 8,5% на пазара за носима електроника през 2018 година и надлежно 125,3 млн. доставени устройства. Според компанията, смарт часовниците ще поддържат постоянен двуцифрен растеж на пазара до 2022 година, когато доставките ще доближат 190 млн. броя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР