Продажбите на персонални компютри с първи ръст за последните 6

...
Продажбите на персонални компютри с първи ръст за последните 6
Коментари Харесай

Продажбите на персонални компютри с първи ръст за последните 6 години
Продажбите на лични компютри с първи растеж за последните 6 години
Световният пазар на лични компютри означи растеж на продажбите за пръв път през последните шест години, съобщи Агенция Франс Прес.

Според специалисти, нарастването в продажбите през втората четвърт на 2018 година се дължи най-много на ъпгрейди в сегмента на бизнес потребителите.

По данни на компанията за маркетингови изследвания „ Гартнър “, продажбите на лични компютри са през последната четвърт са нарастнали с 1,4% и са достигнали 62,1 млн. продадени устройства. Все още обаче не е ясно дали секторът ще навлезе в интервал на резистентен напредък или става въпрос за краткотрайно събитие.

През последните години продажбите на лични компютри понижават, защото мнозина консуматори отдават желание на мобилните устройства като смарт телефони или таблети, като в това време не виждат смисъл да заменят настолните си машини.

Експерти са на мнение, че растежът се дължи главно на бизнес потребителите, които обновяват своите компютри, с цел да преминат на Windows 10. Спадът в потребителския сегмент обаче продължава.

Китайската „ Леново “ и американската HP държат максимален дял от пазара на лични компютри с по 21,9%. На трето място е „ Дел “ с 16,8%, а последващи са „ Епъл “ със 7,1%.

За финален път пазарът на лични компютри означи растеж през първата четвърт на 2012 година, когато продажбите се покачиха с 4,2%. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР