Продажбите на обновената многофункционална кола на УАЗ започнаха в Китай.

...
Продажбите на обновената многофункционална кола на УАЗ започнаха в Китай.
Коментари Харесай

В Китай започнаха продажбите на УАЗ: Цените изненадаха

Продажбите на обновената многофункционална кола на УАЗ започнаха в Китай. Микробусът толкоз впечатли един от посетителите в салона, че мъжът пусна видеоклип непосредствено от шоурума. Цените на УАЗ-ката в Поднебесната страна обаче са още по-изненадващи. Руските коли костват съвсем два пъти повече от китайските им съперници.

Автомобилният цех в Уляновск неведнъж афишира проектите си за нахлуване на китайския пазар. Но чак преди година губернаторът на района Уляновск Сергей Морозов разгласи първата пробна доставка от 600 всъдехода Hunter за Китай. УАЗ също сертифицира моделите Patriot, Pickup и фамилията " Loaf " за Китай.

Любопитно е, че пресслужбата на УАЗ не заяви за началото на експортните доставки за Китай, само че уебсайтът UAZ-China показва и четирите модела, за които приказва Сергей Морозов. Все още не са оповестени цените за Patriot и Pickup, само че Hunter и MPV (т.нар. " Буханка " ) към този момент са оценени в юани - SUV-то коства от 149 800 юана (19 000 евро), а микробусът - от 158 800 юана (20 200 евро). Пътническата версия, която е показана във видеото, евентуално ще бъде още по-скъпа.

Технически УАЗ-ките за китайския пазар надали се разграничават от съветските версии, тъй че пекинският BJ212 може да се смята за главен противник на Hunter - високопроходимото транспортно средство коства от 84 800 (10 800 евро), т.е. съвсем половината от цената на UAZ. Но е мъчно да се намерят доста директни съперници на „ Буханката “ в Китай, което евентуално е повода продажбите да стартират с деветместния микробус.

УАЗ " Буханка " в одном из дилерских центров Китая. Дорого - примерно 1,6 млн рублей.
— AutoChina24 (@AutoChina24)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР