Продажбите на новите процесори AMD Ryzen 3000 са обявени за

...
Продажбите на новите процесори AMD Ryzen 3000 са обявени за
Коментари Харесай

Европейските цени на процесорите AMD Ryzen 3000 с много по-високи от американските

Продажбите на новите процесори AMD Ryzen 3000 са оповестени за 7 юли, като в някои електронни магазини тези чипове към този момент могат да бъдат поръчани авансово. Но цените на тези процесори в Европа са осезателно по-високи от тези в Съединени американски щати. Явно по този начин ще бъде първоначално и да се надяваме, че по-късно тези цени ще бъдат изравнени.

В сравнителната таблица по-долу са дадени цените на процесорите на AMD от серията Ryzen 3000 в евро и в долари. Дори и да не се регистрират валутните разлики, цената на новите чипове в евро е с 10 и повече % по-висока. А като приемем, че през днешния ден едно евро се търгува за към $1,14, елементарно можем да забележим, че в Европа новите AMD Ryzen 3000 са с 25% по-скъпи от тези в Съединени американски щати .



Уеб порталът eteknix дава и съотношението на цените в евро и долари за процесорите от предходното потомство AMD Ryzen 2000. Доста извънредно, през днешния ден при тези процесори европейските цени са с 25% по-ниски от американските.



Остава да се надяваме, че след действителното пускане на продажбите цените на AMD Ryzen 3000 ще се стабилизират и ще се получи обстановката от втората таблица.

7 nm процесори AMD Ryzen 3000 имат вградена поддръжка на PCI Express 4.0 шината, което ще вкара този стандарт в всеобщия бранш. Чиповете имат двойно повече кеш памет от трето равнище спрямо предходното потомство процесори. И още, AMD Ryzen 3000 имат 13% растеж на IPC – броят на изпълняваните за един такт процесорни указания. Интегрираният PCI-E 4.0 контролер обезпечава работата на 24 линии от новия интерфейс. Както и предходните АМ4 решения, поддържа се работата на оперативната памет в двуканален режим.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР