Продажбите на нови леки и лекотоварни автомобили в Русия през

...
Продажбите на нови леки и лекотоварни автомобили в Русия през
Коментари Харесай

Спад в продажбите на нови в Русия през първото полугодие

Продажбите на нови леки и лекотоварни коли в Русия през първата половина на 2020 година понижават с 23,3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, отчитайки над 635 хиляди бройки, заяви Асоциацията на европейските предприятия, представена от ТАСС. В същото време през юни продажбите паднаха с 14,6%, до 122 622 автомобила.

" След два месеца на внезапен спад в продажбите на коли през юни се появиха признаци за постепенно връщане към резултатите от предходната година. Въпреки обстоятелството, че дилърите работят, ограниченията за държавна поддръжка в допълнение подтикват продажбите и имат позитивен резултат върху отсроченото търсене. Въпреки това през юни следим спад в продажбите с 14,6% спрямо юни 2019 година ", разяснява Томас Амерцел, ръководител на Комитета за автомобилни производители на Асоциацията на европейските предприятия.

По данни на Асоциацията на европейските предприятия, AvtoVAZ остава водач измежду производителите на коли на съветския пазар, само че след резултатите от юни концернът понижи продажбите на Lada с 9% до 28 хиляди автомобила, а продажбите на Niva възлизат на 2,2 хиляди автомобила. За първата половина на годината продажбите на концерна паднаха с 24%, до 132,6 хиляди автомобила.

На второ място е южнокорейската компания Kia, чиито продажби през юни демонстрираха спад с 12%, до 17 хиляди автомобила, а за полугодието - с 27% до 81.2 хиляди бройки.

Hyundai затваря челната тройка. Компанията понижи продажбите с 18% до 13,4 хиляди автомобила. През първата половина на годината продажбите паднаха с 27% до 63,9 хиляди автомобила.

Следват Renault с над 10 хиляди автомобила, продадени през юни (-10%), а за полугодието - над 51 хиляди бройки (-20%) и Volkswagen с 7,6 хиляди автомобила (-20%), а за полугодието - 38 хиляди бройки, което е спад от 24%.

През април 2020 година съветската автомобилна промишленост се сблъска с най-големия месечен спад на продажбите на дребно в историята на събирането на статистически данни, заяви Асоциацията на европейските предприятия. Продажбите на нови коли и лекотоварни коли в Черния април паднаха с 72.4%. Като се има поради пандемичният фактор на ковид, Асоциацията на европейските предприятия утежни прогнозата за продажбите на леки и лекотоварни коли в Руската федерация през 2020 година от 1,72 милиона до 1,34 милиона бройки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР