Продажбите на нови коли във Великобритания се понижиха с 89%

...
Продажбите на нови коли във Великобритания се понижиха с 89%
Коментари Харесай

Продажбите на коли във Великобритания през май паднаха до най-ниското си равнище от 1952 г.

Продажбите на нови коли във Англия се намалиха с 89% на годишна база през май, което съставлява малко по-добър резултат от априлския срив с 97%,предаде Ройтерс.

По данни на Британската асоциация на производителите и търговците на коли (SMMT), новорегистрираните 20 247 автомобила съставляват най-слабите майски автомобилни продажби от 1952 година.

За първите пет месеца на годината продажбите са намалели с 51,4%, само че от бранша се надяват, че отварянето на салоните за коли в Англия тази седмица ще поддържа възобновяване.

„ Ранните данни сочат, че бизнесът върви добре поради обстановката, въпреки че е прекомерно рано да се каже доколко ще бъде възобновено търсенето през идните седмици и месеци “, разяснява Майк Хоуз, основен изпълнителен шеф на SMMT.

„ Рестартирането на този пазар е основна стъпка във възобновяване на веригата за доставки на коли във Англия, която би трябвало да поддържа цялата стопанска система “, прибавя той.

Възможността Англия да излезе от Европейски Съюз в края на декември без ново комерсиално съглашение евентуално ще се отрази негативно на автомобилостроителите, някои от които имат мощно интегрирани с континента вериги на доставки

Заводът на Nissan в Съндърланд, в който работят 7000 души, ще стане недоходоносен, в случай че Англия не реализира договорка с Европейски Съюз до края на годината.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР