Продажбите на нови коли в България през август нараснаха с

...
Продажбите на нови коли в България през август нараснаха с
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли рязко нараснаха

Продажбите на нови коли в България през август набъбнаха с 23,2% по отношение на същия месец на предходната година, оповестиха от Европейската асоциация на производителите на коли. През август у нас са регистрирани 2887 нови коли, при 2344 година по-рано. За първите осем месеца на годината продажбите на нови коли се усилват с 21,1% до 23 685 броя.

Повечето страни от Европейски Съюз обаче регистрират по-добри резултати. По принцип повишението на продажбите на коли демонстрира растеж на приходите на хората и облагите на компаниите. Сега обаче има още един фактор, който е повлиял на пазара. Месец август обичайно е най-слабият откъм продажби, само че тази година пазарът на нови пътнически коли в Европейския съюз е повишен с 31,2% на годишна база, като са продадени над 1,1 млн. нови транспортни средства.

Промените, които влизат в действие от 1 септември, плануват осъществяването на нови WLTP проби за изпусканите нездравословни газове. По тази причина редица производители оферират досегашната си продукция на по-атрактивни цени, вследствие на което беше регистриран двуцифрен растеж на продажбите на нови коли в редица страни от Европейски Съюз, в това число и на трита най-големи пазара – Германия (+24,7%), Англия (+23,1%) и Франция (+40%), където растежът доближи рекордни стойности.

Отличник е Румъния, където продажбите на нови коли през август са нарастнали над два пъти – със 112,9%. На идващите места са Полша (+64,3%) и Литва (+58,5%). А челната петица се добавя от Гърция (+50,3%) и Испания (+48,7%).Само в 6 страни от Европейски Съюз растежът в продажбите на нови коли е по-малък в сравнение с в България, а в Швеция се регистрира спад.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР