Продажбите на нови коли спадат рязко. © Matthias Rietschel Повечето

...
Продажбите на нови коли спадат рязко. © Matthias Rietschel Повечето
Коментари Харесай

Автомобилните заводи в Европа спират работа

Продажбите на нови коли спадат внезапно.

© Matthias Rietschel Повечето автомобилни производители в Европа оповестиха, че ще подхващат стъпки за прекъсване на производството и затваряне на заводите си в най-засегнатите от ковид страни. Проблемът е освен, че мъчно може да се обезпечи сигурността на чиновниците, само че и че има нарушавания във веригите на доставки, само че най-много поради съвсем замръзналото търсене.

До дни тези ограничения ще наранени и редица български предприятия, които създават елементи за автоиндустрията. Така, макар апелите на държавното управление за продължение на стопанския живот, може да се окаже, че хиляди хора би трябвало д бъдат пунсати в насилствена отпуска. А това ще има и следващи резултати, които ще обиден превоз, логистиката и така нататък

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст в Дневник Засега проектите са прекъсването на автоиндустрията в Европа да е до края на месеца, само че в случай че няма спад в разпространяването на Covid-19 ограниченията може да бъдат продължени.

Кой затваря

По информация на Financial Times Френската група PSA, която има марките Peugeot, Citroën, Opel и Vauxhall, съобщи, че ще затвори всички свои европейски централи, в това число във Англия. Италианският Fiat Chrysler ще спре активността на осем свои завода, шест от които на Апенините.

Volkswagen, койот е най-големият производител на коли в света, също разгласи, че може да затвори индустриалните си линии поради спирането на веригите за доставки. Заводът на немския производител във Волфсбург ще бъде затворен до дни, в случай че групата не успее да размени елементи от италиански и испански снабдители.

Подобни ограничения се обмислят още от Renault, Ford и Nissan. Заради оповестеното изключително състояние в Бавария е допустимо и BMW да ограничи активността си.

Очакванията са в идващите дни обстановката да се утежни в допълнение с въвеждането на още по-строги ограничения в другите страни.

Трудностите несъмнено ще се отразят на доставчиците на автомобилни съставни елементи в България, В сферата работят към 230 компании, които вършат програмен продукт и хардуер за съвсем всеки авто колос. Заетите в промишлеността са над над 60 000 души. По неофициална оценка приходите им за последната регистрирана към този момент година - 2018 година са съвсем 10% от Брутният вътрешен продукт.

В същото време Китай отваря

През януари и февруари в Китай също бяха спрени много автомобилни производства поради ковид. Повече от тях обаче към този момент отвориха и се пробват да възстановят активността си. Това частично ще е допустимо, в случай че и вътрешното търсене в Китай се възвърне.

Що се отнася до доставките към Европа, на този стадий те не наподобяват толкоз значими за китайските фабрики. Европейските заводи на VW да вземем за пример имат повече снабдители от Испания и Италия, в сравнение с от Азия и точно по тази причина в този момент изпитват проблем с веригата на доставки.

По-големият проблем за автопроизводителите обаче остава внезапния спад на търсенето на нови коли. Заради наложената карантина, лимитираните пътувания и несигурността продажбите са съвсем замръзнали от началото на март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР