Продажбите на нови автомобили в Русия продължиха да се сриват

...
Продажбите на нови автомобили в Русия продължиха да се сриват
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в Русия се сринаха с рекордните 83,5 на сто на годишна основа

Продажбите на нови коли в Русия продължиха да се срутват и през май записаха спад от 83,5 % на годишна основа под натиска на инфлацията и западните наказания, съобщи Франс прес.

Продадените нови транспортни средства през май са 24 268, съгласно данни на Асоциацията на европейския бизнес (AEB), която сплотява производителите в бранша. В съпоставяне с април това е спад от 52 на 100.

Сривът в продажбите стартира през март, откакто западните страни постановиха тежки наказания върху бранша и по-специално не разрешиха износа на аварийни елементи за Русия.

Изтеглянето на доста непознати марки от страната и прекъсването на доставките на аварийни елементи принудиха доста локални фабрики да спрат. Така през април производството на коли е намаляло с 85,4 % за една година.

След нашествието в Украйна доста производители освен стопираха продажбите на съставни елементи и коли за Русия, само че и прекратиха въобще производството в страната. " Рено " (Renault), да вземем за пример, продаде активите си на съветската страна, а десетки хиляди чиновници на най-големия съветски производител на коли " Автоваз " са в отпуск от месеци, производството е спряно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР