Продажбите на нови автомобили в Европа ще намаляват през 2019-2020

...
Продажбите на нови автомобили в Европа ще намаляват през 2019-2020
Коментари Харесай

Очаква се спад на продажбите на автомобили и през 2020 година

Продажбите на нови коли в Европа ще понижават през 2019-2020 година заради слабото търсене и редица външни опасности. Това считат анализатори от интернационалната рейтингова организация Fitch, отбелязвайки типични признаци на повтаряем спад.

"Слабото търсене, високите условия за финансова и научноизследователска активност оказват напън върху съотношението на приходите и паричните потоци на автомобилните производители. Нашите оценки за европейските производители на коли вземат поради пространството, тъй че те да могат да се приспособяват към типичния повтаряем спад и високите вложения и да бъдат в крайник с настоящите промени в бранша ", означават анализаторите на организацията.

Регистрацията на нови коли в Европа продължава да понижава през актуалната година година и се чака наклонността на спад да продължи и през 2020 година Прогнозите са на фона на намаляващи продажби във Англия и постоянни стойности в Германия и Франция - страни, които са главните мотори в промишлеността на района, показва Fitch. Според отчета, се чака слаба динамичност, макар ниските темпове и удобните стопански условия в някои страни, което отчасти би компенсирало спада.

За други райони анализаторите на организации също чакат намаляване на търсенето, включително и в Съединени американски щати и Китай. Експертите свързват отрицателните прогнози за Китай с макроикономическата неустановеност, измененията в стандартите за нездравословни излъчвания и рисковете от по-ниското търсене на електрически транспортни средства. Като цяло Fitch чака европейските автомобилни производители да поддържат стабилен кредитен профил заради мощната бизнес позиция, както и здравите съотношения на заемите и ликвидността спрямо предишните цикли на спад в бранша.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР