Продажбите на нови автомобили в ЕС се повишиха с 0.1%

...
Продажбите на нови автомобили в ЕС се повишиха с 0.1%
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли в ЕС мръднаха леко нагоре след осем месеца на спад

Продажбите на нови коли в Европейски Съюз се покачиха с 0.1% през май, след осем следващи месеци на спад, почнали през септември предходната година. Според данните на Асоциацията на производителите на коли в Европа, публикувани през днешния ден, заслугата по тази причина е на страните от Източна Европа, в които търсенето скача с 6.2%, при спад от половин % за Западна Европа.

Продадените нови коли в Европейски Съюз през май са малко над 1.4 млн. От огромните пазари през предишния месец повече коли са се купували в Германия (+9.1%) и Франция (+1.2%). На другия полюс са Испания, с по-ниско продажби от 7.3%, Англия (‐4.6%) и Италия (‐1.2%).

От началото на годината до края на май са купени над 6.7 млн. нови леки коли, което е с 2.1% по-малко от същия интервал на 2008 година.

Къде сме ние

Поглед към данните за България, демонстрират растеж и за май и за петте месеца на годината. През предишния месец са били купени 3641 нови леки коли, което е с малко над 10% по-добър индикатор от предходната година. За интервала януари - май покупко-продажбите са 15 068 (+3.9%). Данните за България постоянно би трябвало да се гледат с едно на разум, от една страна поради реекспорта, а от друга, поради регистрацията като лекотоварни на всъщност леки коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР