Продажбите на нови автомобили в ЕС на годишна основа са

...
Продажбите на нови автомобили в ЕС на годишна основа са
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в ЕС спадат



Продажбите на нови коли в Европейски Съюз на годишна основа са намалели с 8 % през предишния месец, което е спад за трети следващ месец. Това оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) и ДПА.

Асоциацията изяснява наклонността с въведените от първи септември нови стандарти за отделяните нездравословни газове от колите - Световната хармонизирана процедура за тестване на леки коли (WLTP).

Преди въвеждането на теста за новите стандарти през септември, регистрациите на нови коли скочиха с 31,2 % през август, което докара до спад в търсенето през идващите месеци, се показва в прессъобщението на асоциацията.

Като цяло през ноември са регистрирани 1,12 нови автомобила.

За интервала януари-ноември пазарният водач в Европейски Съюз Volkswagen има дял от 23,9 % от продажбите.

На второ място и трето място са надлежно френските автомобилопроизводители PSA и Renault надлежно с дял от 16,3 % и 10,6 на 100.

Продажбите са спаднали на всичките пет огромни европейски пазари - Германия (-9,9 процента), Франция (-4,7 на сто), Англия (-3 процента), Италия (-6,3 процента) и Испания (-12,6 процента), посочи в известие на уеб страницата си секторната група, чиято централа е в Брюксел.

В България през ноември са били продадени 2768 нови автомобила, което е спад с 10,2 на 100 по отношение на ноември предходната година. Общо за интервала януари-ноември в България са регистрирани 31 773 нови автомобила или с 12,8 на 100 повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година.

За този интервал в Европейски Съюз са продадени 14 160 278 автомобила или с 0,8 на 100 повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР