Продажбите на недвижими имоти в Ню Йорк са се сринали

...
Продажбите на недвижими имоти в Ню Йорк са се сринали
Коментари Харесай

Как кризата срина пазара на имоти в Ню Йорк

Продажбите на недвижими парцели в Ню Йорк са се сринали с 25% през първото полугодие по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Property Shark, съобщи Zero Hedge. Разликите в обособените райони обаче са фрапантни.

Докато в Бруклин покупко-продажбите съвсем не се намаляват, в Куинс те са надолу с 10% на годишна основа. Но откакто по-рано стана ясно, че рецесията е нанесла най-тежкия удар върху пазара в Манхатън в историята през второто тримесечие, районът търпи тежък спад за цялото полугодие, макар растежа на продажбите при започване на годината за целия Ню Йорк.

За подобряването на обстановката не оказва помощ изключително и фактът, че през юни, откакто стартира размразяването на стопанството, покупко-продажбите се усилиха леко, а медианната цена доближи най-високата си стойност в града от началото на годината, като възлизаше на 717,7 хиляди $ за жилище.
 Кризата нанесе най-тежкия удар върху парцелите в Манхатън в историята
Кризата нанесе най-тежкия удар върху парцелите в Манхатън в историята

Цените реализираха най-големия спад от десетилетие

През март продажбите също започнаха оптимистично, като през първата седмица, т.е. тъкмо преди затварянето на стопанската система, те набъбнаха с 15% на годишна основа. След ограниченията против ковид обаче, за целия месец реализират срив от 36%.

През май понижението продължава - до 52% на годишна база. Дъното обаче е през април, когато в Ню Йорк продажбите спадат с впечатляващите 61%, преди темпът да се стартира да се обръща на месечна основа през юни. Все отново, през предишния месец продажбите са надолу с 41% по отношение на юни 2019 година, което значи, че пазарът към момента е доста надалеч от предкризисните си равнища.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР