Продажбите на най-голямата компания в света, добиваща диаманти De Beers

...
Продажбите на най-голямата компания в света, добиваща диаманти De Beers
Коментари Харесай

Пазарът на диаманти се срина

Продажбите на най-голямата компания в света, добиваща диаманти De Beers се сринаха до най-ниските равнища от 2017 година. Наблюдава се спад в промишлеността на всички места по света.

Продажбите на друга добивна компания Anglo American са се намалили с 25% до 415 милиона $ по отношение на миналата година и с 29% по отношение на последния месец.

Обикновено е обикновено по това време на годината да има мъртвило, защото е минало интензивното търсене поради празничния интервал. Дори това да се вземе поради обаче, общите продажби за промишлеността през 2019 година остават слаби на фона на минали години, написа Bloomberg.

Миньорите, добиващи диаманти работят много интензивно, изключително тези, произвеждащи дребни скъпоценни камъни, които са с най-широко приложение. През декември някои от клиентите на Rio Tinto Group също акция за рандеман на диаманти, са отказали да купуват по-евтини камъни. А De Beers е била принудена да понижи цените и да предложи отстъпки на купувачите.

Въпреки това най-голямата компания в света, за рандеман на диаманти поддържа относително постоянни цени до този миг на годината. Това отхвърля клиентите да купят всички препоръчани камъни от компанията, за които са се съгласили по-рано, защото са желали да договорят по-ниски цени.

Клиентите на добивните компании от своя страна също изпитват усложнения поради слабото търсене.

" Цикъл четири означи по-ниски продажби на необработени диаманти на фона на макроикономическата неустановеност и сезонно по-бавния интервал за промишлеността с краткотрайно затваряне на индийските заводи за обичайния празник ", съобщи основният изпълнителен шеф на De Beers Брус Клийвър.

De Beers продава скъпоценни камъни на 10 проведени събития годишно в Ботсвана на определена група клиенти. От купувачите се чака да уточнят броя и типа на диамантите, които желаят и по-късно да извършат покупките на цена, избрана от De Beers.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР